The adaptable glazed facade of Flip House in San Francisco, designed by Fougeron Architecture, opens the building to connect directly with the surrounding landscape, vegetation and spectacular views.

From the designers :

A complete flip of the home’s façade and interior spaces that reinvents its typology and captures all advantages of its natural and urban site. Like many San Francisco homes, this one poorly integrated its many levels with each other and with its sloping topography and solar orientation. Reversing its reading, we recast the back of the house as its primary façade with a faceted, custom-built glass wall. Divided into three vertical panels that push in and out, this dynamic prism brings animating light and spectacular views to the communal living spaces, now placed at the rear. Bedrooms were flipped to the front.

We also rationalized the circulation, replacing disconnected staircases with one rear stair that smoothly links all three levels and the garden below. The street-level entry now leads to a generous foyer that is open to this staircase and to a guest room/den. The open plan of the second floor allows the kitchen and living room space to look down into this den and outward to the striking city, Bay, and garden vistas beyond.

via Contemporist /// Images courtesy of the designers