THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_snow

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_night

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_haffenden_house_01

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_02

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_03

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_tubReferencing Gianni Pettena’s 1972 Ice House installation, Haffenden House designed by architect Jon Lott from Para will feature a translucent silicon-impregnated fabric skin that floods the floor-to-ceiling book lined reading room with natural light.

The modernist residence, designed for a poet couple to house their extensive library, occupies a narrow footprint located between existing timber houses typical to the suburbs of Syracuse New York.

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_detail

THE_SNAP_ASSEMBLY_architecture_Haffenden_House_model_of_kitchenvia DOMUS – read original post here

more images on this ingenious project para-project.org.

Originally published by SNAP August 31, 2014.